A legfontosabb aktuális információk

Utazás a pápalátogatásra

A MÁV-VOLÁN-csoport és a GYSEV díjmentes utazást biztosít az ország bármely pontjából az április 29-én a Papp László Sportarénában sorra kerülő ifjúsági rendezvényre, valamint az április 30-án a budapesti Kossuth téri pápai szentmisére érkező és onnan hazatérő zarándokok számára.
A részletekről ITT lehet tájékozódni.

A MÁV-VOLÁN-csoport és a GYSEV díjmentes utazást biztosít az ország bármely pontjából a fővárosba az április 29-én a Rózsák terén és a Papp László Budapest Sportarénában tartandó rendezvényekre, valamint április 30-án, az Őszentsége Ferenc pápa által a budapesti Kossuth téren bemutatandó szentmisére érkező és onnan hazatérő zarándokok számára.

A MÁVINFORM tájékoztatása ITT olvasható.

*

A Szentatya látogatása során időszakos forgalomkorlátozások várhatók. E mellett több helyen - szintén időszakosan - megállási és várakozási tilalmat rendelnek el. A részletekről a police.hu oldalon ITT lehet tájékozódni.

A rendőrség által a lezárásokról készített térkép ITT megtekinthető.

*

Ferenc pápa látogatása idején több forgalmas útvonalat és csomópontot is időszakosan lezárnak. A korlátozások a BKK járatait is érintik majd, ezért a fővárosban – különösen 28-án, pénteken – hosszabb időt kell szánni a közlekedésre, így érdemes lesz a megszokottnál korábban útnak indulni. A BKK honlapján ITT lehet tájékozódni a tömegközlekedésről.

Mit lehet és mit tilos bevinni a pápai eseményekre?

Tilos bevinni:
üvegtárgyat, üvegkulacsot, fémpalackot;
kerékpárt, rollert
pirotechnikai eszközt, robbanékony, mérgező vagy gyúlékony anyagot, tartalmazó tárgyat vagy eszközt;
lőfegyvert, szúró-, ütő-, és vágóeszközöket, egyéb, közbiztonságra különösen veszélyes tárgyakat;
szeszes italt, kábítószert;
drónt vagy bármilyen távirányítható eszközt, játékot;
bármilyen reklámanyagot, jelképet, transzparenst, molinót, feliratot, amely a rendezvény céljával, szellemiségével nem összeegyeztethető;
élő állatot (kivéve a jogszabályban meghatározott segítő és vakvezető kutyákat).

Bevihető:
zászlók és táblák, azzal a kitétellel, hogy a zászlórudak és a táblák, transzparensek rúdjának hossza nem haladhatja meg az 1,5 métert;
A rendezvényterületre csak összecsukható, kisméretű zarándokszék vihető be;
műanyag kulacs, műanyag palack;
A rendezvényterületre csak tompa végű esernyő vihető be, csomagröntgenben történő átvizsgálást követően.

*

Szent István-bazilika

Program:

14.00 kapunyitás

16.00-17.00 rózsafüzér imádság

17.00 Szentatya érkezése

18.00 program vége

 Belépés: A zarándokokat kérjük a Sas utca felől érkezzenek, javasolt útvonal még a Zrinyi utca, a Hercegprímás utca azonban kerülendő.

Budapesti Árpád-házi Szent Erzsébet-plébániatemplom

Program:

7.30 kapunyitás

9.00 közös imádság kezdete

10.15 Szentatya érkezése

Papp László Budapest Sportaréna

Program:

12.00 kapunyitás

15.00 Forráspont kezdete

16.30 Szentatya érkezése

19.00 program várható vége

Szentmise a Kossuth téren

A Kossuth téri szentmise rendje
A Kossuth téri szentmise rendje

Április 30-án a Kossuth Lajos téren megrendezésre kerülő szentmisén külön regisztráció nélkül, a biztonsági ellenőrzést követően lehet részt venni. A kapuk a hajnali óráktól nyitva lesznek, a térre legkésőbb 8.15-ig lehet belépni, a helyeket érkezési sorrendben töltik fel. Azok számára, akiknek a téren nem jutott hely, a környező utcákban biztosítanak kivetítőket, amelyeken követhetik a liturgiát.

Az érkező zarándokcsoportok saját szervezésű autóbuszai számára a kapacitás erejéig, jelentkezési sorrendben tudnak parkolóhelyet biztosítani az esemény területétől gyalogos távolságban a Bajcsy-Zsilinszky úton (Budapest, V./VI. kerület). Az igényeket ITT lehet benyújtani, a parkolással kapcsolatban egyéb tudnivalók pedig ITT találhatóak.

A szentmisére érkezők nem tudják igénybe venni az M2 Kossuth téri megállóját, de a szentmiséről távozók már igen.

A Kossuth téri szentmisén a zárt szektorban korlátozott számban rendelkezésre állnak helyek kerekesszékes, illetve hallássérült fogyatékkal élők számára. A teret az Alkotmány utca felől kell majd megközelíteni, parkolóhelyet, autós behajtást nem tudnak biztosítani.

Jelentkezni EZEN A LINKEN lehet.

A liturgiába való bekapcsolódást a külön erre az alkalomra megjelenő ingyenes Adoremus különszám segíti, amelyet önkéntesek osztanak majd ki. 
A kiadvány ITT letölthető.

Program:

6.00 kapunyitás

7.30 rózsafüzér imádság kezdete

9.00-tól a Szentatya üdvözli a híveket a pápamobilból

9.30 szentmise kezdete

A szentmisén a zenei szolgálatot Sapszon Ferenc irányítása mellett a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola Vegyeskara és az egyházmegyék egyesített kórusa látja el, közreműködik a Magyar Állami Operaház Zenekara.

Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionikai Kar

Program:

13.00 kapunyitás

14.00 felvezető program kezdete

16.00 Szentatya érkezése

*

A Kossuth rádió élőben közvetíti a pápalátogatás eseményeit és az MTVA is külön programkínálattal készül. A három nap alatt a Kossuth rádió végig élőben jelentkezik az események helyszíneiről, és minden történésről tudósít. Az MTVA Vallási Főszerkesztősége hat nagy élő közvetítéssel hozza közelebb az érdeklődőkhöz a három nap eseményeit.

*

Az MKPK-nak a hitéleti eseményen készült fénykép-, és videó felvételeken szereplő személyek képmása, hangja kezeléséről szóló adatvédelmi tájékoztatója EZEN a linken érhető el.