Információk

Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, Várnegyed

Budapest

2023. április 28. péntek

10:00
Hivatalos fogadtatás a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Ünnepélyes fogadtatás a Sándor-palota előtti téren, udvariassági látogatás a köztársasági elnöknél a Sándor-palotában, majd találkozás a miniszterelnökkel. Ezt követően találkozás az állami hatóságok, a társadalmi élet és a diplomáciai testület képviselőivel a Karmelita kolostor épületében. A Szentatya beszédet mond.

Szent István-bazilika

Budapest

2023. április 28. péntek

17:00
Találkozás a püspökökkel, papokkal, diakónusokkal, szerzetesekkel, papnövendékekkel és lelkipásztori munkatársakkal a Szent István-bazilikában. A Szentatya beszédet mond. A bazilikába a helyszín korlátozott befogadóképessége miatt is csak belépővel lehet majd belépni, a részvételt az egyházmegyék és szerzetes közösségek koordinálják. A katekétákat és hitoktatókat szeretettel várjuk a bazilika előtti térre, ahol a találkozót kivetítőn is követni lehet. A közös várakozás előre láthatólag 16 órakor kezdődik.

Papp László Budapest Sportaréna

Budapest

2023. április 29. szombat

16:30
Találkozás a fiatalokkal a Papp László Sportarénában. A Szentatya beszédet mond. A találkozón ezúttal főként katolikus középiskolások, valamint egyetemistáink képviselőit várjuk, akiknek jelentkezését és részvételét egyházmegyéink koordinálják az Aréna befogadóképességének határáig.

Kossuth Lajos tér

Budapest

2023. április 30. vasárnap

9:30
Szentmise a Kossuth Lajos téren, a Szentatya homíliája, Regina Caeli imádság. Nagy szeretettel hívunk és várunk mindenkit hazánkból és a környező országokból egyaránt. Az eseményre külön regisztráció nélkül a biztonsági ellenőrzést követően lehet részt venni. A kapuk 6 órától nyitva lesznek, a térre legkésőbb 8.15-ig lehet belépni, a helyeket érkezési sorrendben töltik fel. Azok számára, akiknek a téren nem jutott hely, a környező utcákban biztosítunk kivetítőket, amelyeken követhetik a liturgiát.

Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionikai Kar

Budapest

2023. április 30. vasárnap

16:00
Találkozó az egyetemi és kulturális élet képviselőivel a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionikai Karán. A Szentatya beszédet mond. A találkozó fő oka, hogy a Pázmány Péter Katolikus Egyetem a Hittudományi Kar révén ugyan majd négyszáz éves múltra tekint vissza, ám jelenlegi formájában ebben az akadémiai évben ünnepli alapításának 30. évfordulóját. Magyarország egyetlen szentszéki alapítású katolikus egyeteme. Az eseményre nem lehet külön jelentkezni.