Az Új Jeruzsálem Katolikus Közösség és a Csak Egyet Szolgálat

Az Új Jeruzsálem Katolikus Közösség

A magyar alapítású közösség idén ünnepli megalakulásának 25. évfordulóját. Egyetlen céljuk Jézus Krisztus evangéliumának hirdetése. Alapvető tapasztalatuk, hogy a Jézussal való hitbéli találkozás megváltoztatja az emberek életétét. Ezért dolgoznak a misszió számos formáját gyakorolva: 1997 tavasza óta tartják TŰZ-evangelizációikat szerte a Kárpát-medencében. Közösségük tagjai gyakran vezetnek hétvégi hitébresztő kurzusokat, lelki napokat, valamint hosszabb, hitbéli bevezetést nyújtó tanfolyamokat. Dicsőítő zenekaruk Csiszér László vezetésével szinte állandóan úton van. Aktívan részt vettek a 2007-es Budapesti Városmisszió szervezésében és lebonyolításában. 2011 januárjában nyitották meg a „Csak Egyet” Szociális Segítő Központot, ahol naponta százötven hajléktalan embernek nyújtanak segítséget. Missziós együttműködéseik a határon túli magyarság közösségein túl mára már Horvátországra, Szlovéniára és Írországra is kiterjednek. Örömmel szolgálják a fiatalokat a Lelkes Napok táborok közreműködőiként és saját 80 fős ifjúsági közösségünkben is. A NEK során utcai missziós színpadot működtettek. Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek 2011-ben végleg hagyta jóvá az Új Jeruzsálem Katolikus Közösség működését.

A Csak Egyet Szolgálat

Új szemléletű szociális segítő központ, nappali melegedő és karitatív szervezet. Szolgálatuk középpontjában mindig az egyes ember áll, minden vendégük személyes odafigyelésben részesül. Katolikus missziós szolgálatként egymást erősíti a hit átadása és a szociális munka. 
A Budapest szívében, a VI. kerületben működő Csak Egyet Szociális Segítő Központ minden hajléktalan és rászoruló személy, család részére hagyományos szociális szolgáltatásokat és lelki segítségnyújtást biztosít, amit egy új szemlélettel, az örök életre mutató evangéliumi lelkülettel végeznek. „Csak egyet” szeretnének a figyelmükkel megajándékozni: azt, aki éppen segítséget kér tőlük. „Csak egyet”, Jézus Krisztust szeretnék átadni rászoruló embertársunknak.