Koncelebrálás

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia nagy szeretettel várja az atyákat határon innen és túlról, hogy koncelebráljanak a Szentatya, Ferenc pápa szentmiséjén a budapesti Kossuth téren, 2023. április 30-án.

A biztonsági előírások miatt szükséges belépési engedélyhez részvételi szándékukat jelezzék a következő linken április 23-ig:

https://kossuth.ferenc2023.hu/#/singleParticipation

Előzetes információk:

A szentmise 9:30-kor kezdődik, de a Szentatya már nagyjából 9 órától üdvözli a híveket, amikor pápamobilon körbehalad a téren. Várhatóan 8:10-ig mindenkinek el kell foglalnia a helyét a téren, a koncelebráló atyák számára kijelölt szektorban; később a biztonsági zárások miatt ez nem lehetséges. Kérjük, hogy a biztonsági előírások és az érkező zarándokok nagy száma miatt hosszabb várakozási idővel, nagyobb távolságokkal számoljanak. A program 7:30-kor kezdődik ráhangolódással, közös rózsafüzér imádsággal.

Az atyák számára a Balassi Bálint utcában (Budapest, V. kerület) biztosítunk mosdót, valamint öltözősátrat, ahol csomagjaikat is letehetik. Belépés a Balassi Bálint utcába a Jászai Mari tér irányából (a Kossuth tér északi oldala, a Margit híd irányából). Ha csoporttal érkeznek, akkor a csoportról idejében le kell válni, és el kell jönni ehhez az északi beléptetési ponthoz, mert a koncelebráló atyák szektora más irányból nem megközelíthető (a zarándokok a teret a másik oldalról, elsősorban a déli, délkeleti irányból közelíthetik majd meg).

Stólát és kazulát biztosítunk a koncelebráló atyák számára, azonban kérjük, hogy albát hozzanak magukkal.

A látogatás hetében a regisztráció során megadott saját email címre további részletes tájékoztatást és a beléptetéshez szükséges QR kódot küldünk, amelyet kinyomtatva vagy digitálisan is magukkal hozhatnak. A helyszíni regisztráció során atyák karszalagot kapnak, amelyet viselve a zárás előtt szabadon megközelíthetik az oltár előtti, koncelebráns atyák számára fenntartott szektort.

A diakónusokat és kispapokat is kérjük, hogy ugyanezen a rendszeren keresztül jelentkezzenek. Ők az atyákkal megegyező módon léphetnek be az esemény lezárt területére; a helyük ugyanebben a szektorban lesz.

A beléptetés reggel 6 órakor kezdődik, tisztelettel kérjük, hogy érkezésüket a beléptetési ponthoz 7:30 előttre időzítsék.